Начало

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЛИТЕРАТУРНОТО СПИСАНИЕ СТРАНИЦА БЕ ПРЕДСТАВЕНО В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКАСАВА ДОБРОПЛОДНИ

На 20.11.2012г. в РБ Сава Доброплодни Сливен, пред библиотекари и читалищни дейци от града и региона, бе представено литературното списание Страница. В представянето взеха участие Младен Влашки - член на редакционната колегия и писателят Недялко Славов.

Събитието се организира по проект Открита страница.Литературата до вас, основна цел на който е привличане на нова публика за българската литература.

Младен Влашки представи проекта, който включва образователен модул насочен към ученици и студенти и пряк маркетинг чрез раздаване на специален брой на сп.Страница. В образователния модул, чрез модерни мултимедийни средства и среща на живо с атрактивни автори на списанието, се цели преодоляване на откъсването на младите хора от реалния литературен живот в страната. Друга цел на проекта е активизиране на сътрудничеството между различните институции, които подпомагат литературния процес от образователните, които подготвят публиките, през библиотеките, които пропагандират и предоставят литературните произведения, до самите автори и издатели.

Писателят Недялко Славов представи сп.Страница, което в годините от 1997г. до днес извоюва позиция на сериозно, некомерсиално, национално списание за съвременна, предимно българска, литература.

М. Влашки и Н.Славов отговориха и на въпроси на публиката свързани с разпространението на списанието и принципите на подбор на авторите.

В края на представянето М.Влашки подари на регионалната библиотека пълното течение на списанието /1997-2012/ . Всеки от присъстващите също получи като дар  специалния брой от списанието издаден по проекта.

Начало страница