Начало

20 СЕПТЕМВРИ - ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА

 „САВА ДОБРОПЛОДНИ”-СЛИВЕН

 

Традиция стана в началото на всяка учебна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” да организира Ден на отворените врати. Голяма част от инициативите включени в програмата на този ден бяха насочени към учениците. Пред над 450 ученици от ГПЗЕ”Захари Стоянов”, ПМГ”Добри Чинтулов”, ТОХ”Акад.Неделчо Неделчев” , V СОУ”П.К.Яворов”, II ОУ „Христо Ботев” и др. училища бе представена новонабавена литература в помощ на обучението по различни дисциплини. Посетителите се запознаха с възможностите за ползване на разнообразни информационни ресурси, на компютърните зали за потребители, както и с новите услуги в библиотеката. За учениците бяха организирани интересни екскурзии, беседи, презентации, викторини. За най-любознателните бяха предвидени и награди.

В Деня на отворени врати информационното обслужване и издаването на дневни карти  беше безплатно, а годишните карти/до края на 2011г./ бяха на цена 1 лв.- за потребители на възраст до 14г. и 2 лв. – за потребители на възраст над 14 години.

В Деня на отворени врати в Регионалната библиотека бе открита и изложба от творби на възпитаници на Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" - Сливен от специалностите "Художествена тъкан", "Рекламна графика" и "Иконопис".

Изложбата се посвещава на 30 години от създаването на гимназията и ще бъде експонирана във фоайето на основната сграда на библиотеката до 30 септември.

Начало страница