Начало

Приключи седмицата на приказките в Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

От 12 до 19 март 2012г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” за тринадесета поредна година се проведоха театрални представления по любими приказки под мотото „Във вълшебния свят на приказките”.  

Тазгодишните спектакли бяха изградени върху приказки на великия руски поет Александър Сергеевич Пушкин и бяха посветени на 175г. от смъртта му. Малките зрители, първокласници и второкласници от различни сливенски училища, преживяха вълнуващи мигове с героите от едни от най-обичаните и популярни приказки на Пушкин - „Цар Салтан” и „Рибарят и златната рибка”.  В енигматичната територия на желанията и фантазията децата се срещаха и сприятеляваха с любимите си герои, съпреживяваха техните болки и радости, подкрепяха ги, надсмиваха се над алчността, глупостта и лицемерието…

На проведените 11 представления присъстваха над 400 деца. След представленията те имаха възможност да разгледат Детския отдел на библиотеката и да станат негови читатели.

Тази година спектаклите бяха реализирани със съдействието на Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД.

Само след седмица, от 26 до 30 март, библиотеката ще бъде домакин и на тържества за буквите на първокласници от различни сливенски училища.

С организирането на станалите вече традиционни в навечерието на Международния ден на детската книга /2април/ дни на приказките и тържества за буквите, ръководството на РБ”Сава Доброплодни” цели приобщаването на все повече деца към книгата и четенето, и приемане на библиотеката като място за знания и забавления.

Начало страница