Начало

В ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ  - НОВО ЦЕННО ДАРЕНИЕ ЗА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА”САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН

          В Деня на народните будители Регионална библиотека „Сава Доброплодни” получи ценен подарък.  ЧитАлнЯта предостави на културната институция  колекция от над 70 книги – художествена литература от съвременни български и чужди автори, и научни издания.

ЧитАлнЯта е една от най-новите инфоточки на София - модерна градска читалня и информационен център, любимо място в Градската градина до Народния театър „Иван Вазов”. След дълги години безстопанственост, изоставеният стъклен павилион на алеята зад фонтаните е ремонтиран и обновен, а от 29 юли 2015г. официално посреща гражданите и туристите в столицата. Проектът за ЧитАлнЯта е реализиран от "Сдружение за градски читални" заедно с Общинско предприятие "Туризъм" към Столична община, много партньори и граждани - дарители. В основата на ЧитАлнЯта стои създаването на нова, модерна публична читалня, която да бъде атрактивна обществена среда за четене и обмяна на книги и информация. Уютно място, което да вдъхновява любовта към книгите ежедневно.

Една от целите на екипа на ЧитАлнЯта е да реализира партньорства с най-активните извънстолични библиотеки. Началото на партньорството с Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен е предоставената интересна колекция от книги.

Начало страница