Начало

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 1 ЮНИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО, РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ СЛИВЕН OРГАНИЗИРА ВЕСЕЛ ПРАЗНИК  ЗА СВОИТЕ МАЛКИ ЧИТАТЕЛИ

На  31 май 2024г. в навечерието на Международния ден на детето, в двора на РБ Сава Доброплодни - Сливен се проведе Детски празник с приказни герои, тази година под надслов Щастието е възможно.

Децата, участници в празника, се срещнаха с любимите си приказни герои,  впуснаха се в приключения и състезания, дадоха воля на талантите си и на своите съкровени мечти и желания. По пътя към щастието ги водиха г-н Тъжен и Щастието от спектакъла Щастието е възможно.

На празнично украсената сцена в двора на библиотеката имаше и много танци, песни, забавни игри, дефиле с приказни герои. Танцуваха  чаровните балерини от балетната формация Пети па гр.Сливен и от балет Барби гр. Сливен и малките танцьори от фолклорен състав Детелина при ОУ Елисавета Багряна. Любими детски песни изпълниха сладкогласните певци от вокална група Славейче при ОУ Христо Ботев Сливен, а Стефания Георгиева - ученичка в ОУ Елисавета Багряна изпя едни от най-красивите тракийски народни песни. Пред публиката дефилираха и част от победителите в конкурса за най-оригинален карнавален костюм от карнавалното шествие с приказни герои, проведено в нашия град само преди дни по време на най-приказния и най-усмихнатия детски празник XXVI Националeн фестивал на детската книга.

Организаторите от регионалната библиотека бяха подготвили за децата и много подаръци - пъстроцветни балони, детски списания, книжки и сувенири.

На 1 юни, всяко дете посетило библиотеката, също получи като подарък за празника балон и книжка или списание.

Начало страница