Начало

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” ПОДАРИ НА ДЕЦАТА НА СЛИВЕН ЕДИН НЕЗАБРАВИМ

ДЕТСКИ ПРАЗНИК

На първи юни, от 10:30ч. в украсения със стотици пъстри балони двор на РБ „Сава Доброплодни” – Сливен се проведе весел първоюнски празник. За малките палавници от библиотеката бяха подготвили забавни  приключения с клоуните Коко и Боко, както и загадки и викторини с приказни герои. Децата отговаряха на забавните въпроси на самия Котарак в чизми, който се появи на живо, направо от приказката на Шарл Перо. От вълшебна приказна кутия се появяваха една след друга театрални кукли на герои от детски книги, а публиката бързо разпознаваше не само героя, а и книгата от която той идва, както и нейния автор. Пинокио, Пипи Дългото чорапче, Лукчо, Малкият принц ... – оживяваха един след друг с техните образи и любими фрази.

 Много настроение създадоха и многобройните танци по приказни мотиви на малките балерини от балет „Барби” към Военен клуб Сливен с ръководител Силвия Терзиева.

Шанс да се изявят като рецитатори, разказвачи и певци имаха всички деца от публиката, които изпълниха любими детски песни и стихотворения.

Организаторите на празника от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” подариха на всички деца, освен много настроение и усмивки и балони, знаменца, книжки и други подаръци.

Начало страница