Начало

НА 1 ЮНИ /ПЕТЪК/ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ДЕТСКИ ПРАЗНИК

 На 1 юни, 2018г., от 10:30 ч.,  в двора на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведе весел детски празник посветен на международния ден на детето.

Денят на детето е един от най-старите международни празници.

Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. В страните от бившия социалистически лагер празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След промяната на политическата система в тези страни празникът езапазен.

Денят на детето е най-светлият празник, най-чистият и най-нежният. Децата са нашите крехки цветя, на които възлагаме бъдещето на света. В този смисъл сме отговорни пред тях – да им даваме най-доброто, на което сме способни, да ги обичаме с цялото си сърце, да ги подкрепяме на всяка стъпка по пътя на тяхното съзряване и развитие.

Уважаеми мами и татковци, сигурно вече се чудите как да прекарате празника и да зарадвате вашето най-скъпо момиченце или момченце? Каквото и да изберете, помнете, че най-важно е доброто настроение, усмивките по лицата на децата и сияещите им от щастие очички. Превърнете този ден в истинско удоволствие и наслада за вашето дете.

Всеки от нас най-добре познава детето си. Според неговите предпочитания изберете и нещата, които ще правите в този така важен ден. Накарайте детето ви да се чувства специално, важно, значимо. Покажете му, че това е Неговият ден, че то е личност, която вие цените, уважавате и на която много държите. Поглезете го, дайте му това, което знаете, че харесва. Доведето го и в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, която очаква своите малки читатели и на техния празник. Детският отдел ще отвари широко врати за любознателните си приятели. Малчуганите ще бъдат посрещнати с много усмивки, музика, пъстроцветни балони и знаменца, и разбира се с награди и лакомства. На импровизирана сцена в двора на библиотеката ще пеят и танцуват Вокална група „Славейче” при II ОУ „Христо Ботев” и Мажоретен състав при XII ОУ „Елисавета Багряна”. Всяко дете присъстващо на празника ще има възможност да каже любимото си стихотворение или да изпее любимата си песен.

 По случай първи юни всички нови читатели ще получат своите годишни читателски карти на половин цена /2. 50 лв./. ?

         Скъпи деца, очакваме ви на 1 юни в 10:30 ч. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, където всеки ден е празник на хубавата книга!

Начало страница