Начало

ДЕТСКИ ПРАЗНИК, ПОСВЕТЕН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО – 1 ЮНИ, ОРГАНИЗИРА РБ”САВА ДОБРОПЛОДНИ”

На 1 юни, от 10. 00 ч., за поредна година Регионална библиотека “Сава Доброплодни” организира за децата на Сливен детски празник с много игри, забавления, награди и изненади. Дворът на библиотеката се оказа тесен да побере всички деца и техните родители дошли да се забавляват с песните и танците на малките таланти на Сливен.

За настроението на гостите и участниците в празника се погрижиха танцьорите от балет „Барби” при Военен клуб – Сливен с ръководител Силвия Терзиева, които изпълниха танците „Настроение”, „Веселите палячовци”, „Танц на куклите”, „Буратино” и др. Заслужени аплодисменти за изпълненията си получиха и малките певци Антония Вътева, Денис Сираков и Мариета Сиракова от Клуб за млади поп и рок изпълнители „Ритъм” към Детски комплекс – Сливен с ръководител Елена Пеева.

По традиция празникът премина под мотото „Кажи ми любимото си стихотворение”. За да рецитират стихотворения или да пеят любими песни на импровизираната сцена застанаха над 50 деца като май-малкият участник бе момиченце на 3 години. Някои от малчуганите заставаха пред микрофона по два пъти, затова организаторите удължиха времетраенето на празника, за да могат да се изявят всички желаещи.

И тази година РБ”Сава Доброплодни” подари на децата един весел, жизнерадостен, незабравим празник изпълнен с много настроение, усмивки и разбира се с много подаръци. Всички деца си тръгнаха от тържеството с балони, знаменца, книжки и значки и с желанието отново да посетят библиотеката, и организираните от Детския отдел инициативи.

Начало страница