Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ СЛИВЕН СТАРТИРА ДЕТСКА ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА - 2019

 

Отново е лято любимият сезон на всички деца. Дълго очаквано, то е време за игри и забавления, за срещи с нови приятели, за пътувания, приключения и приятни изживявания.

За да направи ваканцията на малките си читатели весела, забавна и неповторима, за поредна година Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен организира творческа работилница Лято в библиотеката. По традиция Лятната работилница се провежда през месец юли. Тази година инициативата стартира на 1 юли и ще продължи до 31 юли 2019г. включително. В нея могат да се включат деца на възраст от 7 до 10г. - читатели на библиотеката.

В рамките на програмата, всеки ден от 9.00 до 10.30 ч., ще се провежда забавен час по четене, в който ще се четат откъси от книги на популярни и обичани български и чужди детски автори, а от 10.30 ч. до 12.00 ч., децата могат да се включат в тематично занимание по избор.

В организираните тематични занимания, чрез интересни презентации, разкази, беседи, филми и образователни игри, децата ще научат любопитни факти за историята на библиотеките и книгите, за чудесата на света, за човешкото тяло, космоса, за растителния и животинския свят , за динозаврите, за природните феномени на България, за модата,  приятелството и др. И тази година не са пропуснати любопитни за децата теми като: Чудеса и вълшебства, феи и магьосници", Рицарите герои на честта и благородството, Всички пирати на борда, Историята на оригами, забавната образователна игра Болница за мечета, часовете по програмиране с робота Финч с героите от филма Замръзналото кралство и др.

Включени са и занимания за запознаване с театралното изкуство, с историята и изработването на театрални кукли, с професията на актьора и режисьора. Децата сами ще изработят театрални кукли и ще участват с тях в малки театрални представления.

В предвидените в програмата практически занимания децата ще рисуват, апликират, моделират; ще създават литературни текстове, ще усвоят и редица практически умения за изработване на оригами, маски, амулети, книгоразделители, картички и др.

По традиция лятната творческа работилница ще приключи със специално тържество Парад на талантите.

 

Начало страница