Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” СТАРТИРА ТВОРЧЕСКАТА РАБОТИЛНИЦА

„ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА”

 

Отново е лято – любимият сезон на всички деца. Дълго очаквано, то е време за реализиране на много мечти и желания, за срещи с нови приятели, за игри, приключения и приятни изживявания. За да направи ваканцията на малките си читатели весела, забавна и неповторима, за поредна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” провежда творческа работилница „Лято в библиотеката”.

По традиция Лятната работилница стартира в първия ден на месец юли и ще продължи до 31юли 2015г. включително. В нея могат да се включат деца на възраст от 7 до 10г. 

В рамките на програмата, всеки  ден,  от 9.30 до 10.30 ч., ще се провежда забавен „час по четене”, в който ще се четат откъси от  книги  на популярни и обичани български и чужди детски автори, а от 10.30 ч. до 12.00 ч., децата могат да посещават тематично занимание по избор.

И тази година за заниманията са подбрани интересни теми. Акцент в програмата са теми свързани с  историята и знаковите места и личности на Сливен. Малките изследователи ще научат любопитни факти за възникването и развитието на Сливен през вековете, за известни сливенски възрожденски дейци, за символите на града, за традиционните обичаи, за природните забележителности... Ден по ден децата ще попълват карта на обектите, които трябва да посети и познава всяко сливенско дете. В края на работилницата тя ще бъде предоставена на сливенските училища. В  програмата са включени и теми свързани с растителния и животинския свят, правилата за добро здраве, приятелството, модата, музиката, театъра и др. По забавен и интересен начин децата ще се запознаят и с различни континенти и с обичаите и традициите на различните народи, които ги населяват, ще се впуснат в кулинарни пътешествия, ще се срещнат с известни писатели и художници, ще усвоят редица практически умения, ще рисуват, апликират, моделират, ще се забавляват, ще намерят нови приятели.

В заниманията могат да се включват деца-читатели на библиотеката.

Подробна програма може да намерите в сайта на библиотеката (reglibsliven.iradeum.com) в рубриката „За вас, деца”.

За повече информация: 044/62 24 41; 0886090712 Р.Петрова-Василева

Начало страница