Начало

На 1 юли в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен

стартира програмата „Лято в библиотеката”

 

Отново е лято – един от най-хубавите сезони, изпълнен с много игри, приключения и още куп любими неща. За поредна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” предлага на малките си читатели специална програма за смислено и приятно прекарване на лятната ваканция.

Програмата ще  стартира на 1 юли 2013 г. и ще продължи до 31юли 2013г. включително. В нея могат да се включат деца на възраст от 7 до 10г.  В рамките на програмата, всеки  ден,  от 9.30 до 10.30 ч., ще се провежда забавен „час по четене”, в който ще се четат откъси от любими  книги  от известни детски автори, а от 10.30 ч. до 12.00 ч., децата могат да посещават тематично занимание по избор. И тази година за заниманията са подбрани интересни теми свързани с космоса, планетите, океаните, растителния и животинския свят, годишните времена, човешкото тяло, правилата за добро здраве, модата, домашните любимци и др. По забавен и интересен начин децата ще се запознаят с живота на индианците и пиратите, ще се впуснат в кулинарни пътешествия, ще научат любопитни факти свързани с родния край, ще чуят загадъчни истории, ще се срещнат с известни писатели и художници, ще усвоят редица практически умения, ще рисуват, апликират, моделират, ще се забавляват, ще намерят нови приятели. В заниманията могат да се включват само деца-читатели на библиотеката.

Подробна програма може да намерите в сайта на библиотеката (reglibsliven.iradeum.com) в рубриката „За вас, деца”.

В рамките на програмата, от 8.07.2013г. в библиотеката стартират и поредица от курсове „Първи стъпки в компютърната грамотност” за обучение на деца на възраст от 8 до 10г. Всеки курс е с продължителност 7 дни и е безплатен за читатели на библиотеката като обученията се провеждат от 9,30 до 11,30ч. Програмата включва: придобиване на обща представа за компютъра, използването и приложението му, любопитни факти, термини и информация; начални стъпки за работа с най-разпространената текстообработка програма Word; работа с принтер; работа с външен носител на информация; работа с Internet; регистриране, създаване, изпращане, получаване на e-mail; създаване на Skype профил; изпращане на текст в прикачен файл и др. Занятията са комбинация от презентации, упражнения, игри. Обучението се извършва  по адаптирана за децата програма от квалифициран инженер – педагог.

Заявки и записвания за участие в обучителните курсове могат да се направят на тел.044/623970  /Детски отдел

Начало страница