Начало

В Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен ще бъде представена книгата Виното в моя живот на проф. д-р Иван Величков

 

На 2 февруари /петък/ 2018г., от 17:00ч., в Регионална библиотека Сава Доброплодни ще бъде представена книгата Виното в моя живот на проф. д-р Иван Величков.

Проф. д-р Иван Величков е роден на 19 август 1940г. в с. Житница, Варненска област. Завършил е ХТИ - гр. София, специалност Химична технология на целулозата и хартията. От 1965г. до 1968г., е преподавател в Академията за обществени науки - гр.София по специалностУправление на икономиката. От 1982г. е доцент и зам.-директор на Центъра за работа с чуждестранни студенти, а от 1986г. до 1992г. е декан на Центъра за ръководни кадри. Три години ръководи катедра Икономика на съобщенията във ВУТП, а от 1995г. ръководи катедра Публична администрация и е зам.декан в ЮЗУ Неофит Рилски - гр.Благоевград. От 2011г. е ръководител на катедра Икономика, администрация, управление в ЕПУ гр.Перник и директор на Център за професионално обучение. Чете лекции в редица университети в България и чужбина, а от 10 години и в Технически университет София, ИПФ - Сливен по дисциплините Администрация и управление, Маркетинг и комуникации, Сигурност, Икономика. Автор е на 27 монографии и на над 300 научни и научно-популярни труда. От 2017г. е учредител и президент на Академия за иновации и развитие в България.

В книгата Виното в моя живот проф. Иван Величков проследява историята на виното през хилядолетията в световен мащаб, както и развитието на винопроизводството и винения туризъм в България, предоставя информация за всички известни сортове грозде и вино, за ролята, която виното играе в живота на хората. В края на книгата са публикувани любопитни наздравици за празниците.

Книгата ще бъде представена от акад. проф. д.т.н., д.ик.н. Николай Петров.

Ще прозвучат и стихове на известни български поети посветени на виното и празника Трифон Зарезан в изпълнение на актьора Ивайло Абаджимаринов.

За участниците в срещата е предвидена и дегустация на вина от района на гр.Петрич. Сливенските вина ще бъдат представени от Винарска изба Афузов

Начало страница