Начало

В Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен

стартира програмата „Лято в библиотеката”

 

За шеста поредна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” предлага на малките си читатели специална програма за смислено и приятно прекарване на лятната ваканция.

Програмата ще  стартира на 4 юли 2011 г. и ще продължи до 26 август 2011г. включително (с една седмица прекъсване от 1.08. до 6.08.2011г.). В нея могат да се включат деца на възраст от 7 до 11г.  В рамките на програмата, всеки понеделник, вторник и четвъртък,  от 9.30 до 10.30 ч., в Детския отдел на библиотеката  ще се провежда забавен „час по четене”, в който ще се четат откъси от любими  книги  от известни детски автори, а всяка  сряда  и петък , от 9.30 ч. до 12.00 ч., децата могат да посещават тематично занимание по избор. И тази година за заниманията са подбрани интересни теми свързани с космоса, планетите, растителния и животинския свят, годишните времена, правилата за добро здраве, модата и др.: децата ще се запознаят с любопитни факти, ще чуят загадъчни истории, ще се срещнат с известни писатели и художници, ще усвоят редица практически умения, ще рисуват, апликират, моделират, ще се забавляват, ще намерят нови приятели. Желание за участие в конкретно тематично занимание трябва да се заяви в Детския отдел на библиотеката до 5 дни преди занятието. В заниманията могат да се включват само деца-читатели на библиотеката. Подробна програма може да намерите в сайта на библиотеката (reglibsliven.iradeum.com) в рубриката „За вас, деца”.

От 4.07.2011г. стартира и първият от поредицата курсове „Първи стъпки в компютърната грамотност” за обучение на деца на възраст от 8 до 10г. Всеки курс е с продължителност 7 дни и е безплатен. Програмата включва: придобиване на обща представа за компютъра, използването и приложението му, любопитни факти, термини и информация; начални стъпки за работа с най-разпространената текстообработка програма Word; работа с принтер; работа с външен носител на информация; работа с Internet; регистриране, създаване, изпращане, получаване на e-mail; създаване на Skype профил; изпращане на текст в прикачен файл и др.. Занятията са комбинация от презентации, упражнения, игри. Обучението се извършва  по адаптирана за децата програма от квалифициран инженер – педагог.

 

Начало страница