Начало

Безплатни  читателски карти и сладкиши за детския празник

На 1 юни  от 11.00 ч. Регионална библиотека Сава Доброплодни  бе любезен домакин на децата от вокална група  Пчелички  при II Основно училище Хр. Ботев, с ръководител Иван Вълков, и Формация за детски забавни песни Сините камбанки, с ръководител Живка Болярска.

Младите изпълнители от музикалните формации бяха сред най-атрактивните участници в VIII Национален фестивал на детската книга, който се проведе в Сливен от 8 до 10 май 2006 г.  Пчелички те изпълниха за първи път на сливенска сцена Химна на фестивала, написан по музика на Хайгашод Агасян и текст на Петя Александрова, а певците от Сините камбанки за поредна година привнесоха със своите изпълнения още  настроение в дните на  форума.

По повод 1 юни Деня на детето, колективът на РБ С.Доброплодни покани своите приятели от двете детски музикални трупи, на всички деца ще бъдат издадени безплатни читателски карти и ще има  почерпка за празника.

С празничен повод бе и дарението на Янка Беломорова, председател на СБУ в Сливен. Тя дари за малките читатели на библиотеката сборника Аз съм българче  на Иван Вазов.