Начало

Безплатни  читателски карти и сладкиши за детския празник

На 1 юни  от 11.00 ч. Регионална библиотека “Сава Доброплодни”  бе любезен домакин на децата от вокална група  “Пчелички”  при II Основно училище “Хр. Ботев”, с ръководител Иван Вълков, и Формация за детски забавни песни “Сините камбанки”, с ръководител Живка Болярска.

Младите изпълнители от музикалните формации бяха сред най-атрактивните участници в VIII Национален фестивал на детската книга, който се проведе в Сливен от 8 до 10 май 2006 г.  “Пчелички” – те изпълниха за първи път на сливенска сцена Химна на фестивала, написан по музика на Хайгашод Агасян и текст на Петя Александрова, а певците от “Сините камбанки” за поредна година привнесоха със своите изпълнения още  настроение в дните на  форума.

По повод 1 юни – Деня на детето, колективът на РБ “С.Доброплодни” покани своите приятели от двете детски музикални трупи, на всички деца ще бъдат издадени безплатни читателски карти и ще има  почерпка за празника.

С празничен повод бе и дарението на Янка Беломорова, председател на СБУ в Сливен. Тя дари за малките читатели на библиотеката сборника “Аз съм българче”  на Иван Вазов.