Начало

Над 2000 нови издания постъпват във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен по проект „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност”-2021г.

 

До края на м.октомври 2021г. във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен ще се влеят над 2000 нови издания набавени по защитен проект по програмата „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност” - 2021. Проектът е насочен към попълване с нови книги и други информационни носители на библиотечните колекции на обществените библиотеки с цел насърчаване на интереса към книгата и четенето и подкрепа за развитието им като основни центрове за духовност, за придобиване на знания и качествена информация.

Проектът на РБ ”Сава Доброплодни” получи финансиране в размер на максималната стойност от над 15 600 лв. Заглавията, които са включени в проектното задание, са подбрани от най-новата продукция на над 70 издателства и са от различни отрасли на знанието: философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история, биографии, художествена литература за деца и за възрастни на български и чужди езици, а също и ценни справочни издания. Над двадесет процента от включените в проекта заглавия са от съвременни български автори. Чрез проекта ще бъдат набавени и други ценни издания – албуми, картографски и нотни издания, нетрадиционни носители.

Изпълнението на проекта ще приключи до края на месец октомври  2021г. като голяма част от новонабавените издания ще бъдат на разположение на читателите още от началото на месец октомври.

Въпреки трудностите, породени от разпространението на коронавируса, в библиотеката са създадени всички необходими условия за гарантиране на безопасното ползване на фондовете и услугите. Чрез направените инвестиции за машина за почистване на книги и строгото спазване на противоепидемичните мерки, новите постъпления ще подпомогнат удовлетворяването на разнообразните читателски търсения на потребителите.

Начало страница