Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ СЕ СЪСТОЯ ПРЕМИЕРА НА ПОЕТИЧНАТА КНИГА ЗАЩОТО Е СТУДЕНО НА ВАЛЕНТИНА РАДИНСКА

 

На 18 март /понеделник/ 2019г., от 17:00ч., в навечерието на 21 март Световния ден на поезията, Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен посрещна почитателите на поетичното творчество за премиерата на стихосбирката Защото е студено на известната българска поетеса Валентина Радинска.

В началото на вечерта знаменитата ни съгражданка изрази любовта си към родния град и хората му. Разказа как благодарение на Регионалната библиотека и нейната директорка д-р Росица Петрова-Василева, се е върнала към корените си след близо двадесетгодишно отсъствие представяйки преди няколко години книгата си посветена на нейния съпруг, големия български режисьор Крикор Азарян. С особено вълнение тя сподели и удоволствието, с което работи с младите си възпитаници от класа по творческо писане в Хуманитарната гимназия.

Творчеството на Валентина Радинска беше представено от известния сливенски поет Деньо Денев отдавнашен приятел на поетесата. Задълбочено, с точната и чувствена мисъл на стихоплетец, той представи пред публиката не само последната ѝ стихосбирка Защото е студено, но и цялото ѝ творчество.

Последва и най- приятната за публиката част от вечерта. Валентина Радинска прочете любими стихове от новата си книга и поднесе своя подарък на сливенските почитатели на поезията. В залата за пръв път прозвучаха нейни нови творби начало на бъдеща стихосбирка.

Поетичната вечер завърши с много цветя и нестихващи аплодисменти, а почитателите дълго поздравяваха лично поетесата и получаваха автограф от нея. 

Начало страница