Начало

 

 

 

 

 

Приключиха тържествата Коледа в библиотеката в Регионална библиотека Сава Доброплодни

 

 За поредна година библиотекарите от Регионална библиотека Сава Доброплодни-Сливен направиха очакването на коледните празници интересно и вълнуващо за децата и тийненджърите от нашия град чрез организирането от 8 до 19 декември 2014г. на тържествата Коледа в библиотеката. Програмата на тържествата включваше различни инициативи - рождественски беседи, представления, отчитане на резултатите от конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание Коледна магия и литературния конкурс Писмо до дядо Коледа, откриване на изложба от коледни картички.

Коледните инициативи на РБСава Доброплодни стартираха на 8 и 9 декември 2014 г. с провеждането на осем рождественски беседи с ученици от различни сливенски училища на тема Раждането на богочовека с лектор доц. д-р Мариян Стоядинов   преподавател в Православния факултет на ВТУ Св.св.Кирил и Методий.

При голям интерес преминаха и 14-те приказни представления, проведени от 15 до 19 декември, посветени на най-очаквания от всички деца празник - Коледа. Над 400 деца от различни училища и детски градини се впуснаха в забавни приключения със семейство врабчета, плашило, снежен човек и джуджето Джу в очакване на любимия на всички дядо Коледа.

На 19 декември 2014г. се проведе официалната церемония за обявяване на резултатите и награждаването на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание Коледна магия и литературния конкурс Писмо до дядо Коледа. Празнично украсената зала едва събра победителите в различните възрастови групи и категории и техните близки и приятели. Церемонията бе открита с изпълнения на коледни песни от малките таланти от Клуб за млади поп и рок изпълнители Ритъм при Детски комплекс - гр.Сливен с ръководител Елена Пеева. Много празнично настроение внесоха със своите танци и малките джуджета и снежинки-балеринки от балет Барби с ръководител Силвия Терзиева и танцьорите от клуб по спортни танци Сливен с ръководител Цанка Иванова.

С много усмивки, грейнали от щастие детски лица и бурни аплодисменти бе съпътствано награждаването на отличените участници в двата конкурса. В конкурса за коледна картичка Коледна магия се включиха над 700 деца на възраст от 5 до 14г. от училища от Сливен и региона и от детските градини Зорница, Божур- център и филиал, Елица, Мак, Детски рай, Синчец, Папазян, а най-малкият участник е Деница Иванова на 3г. В литературния конкурс Писмо до Дядо Коледа взеха участие над 200 деца и тийнейджъри на възраст от 7 до 19 години от цялата страна.

Наградите бяха връчени от директора на библиотеката д-р Росица ПетроваВасилева. Тя поздрави всички участници, изрази радостта си от многобройните им и талантливи творби и им пожела весели коледни празници, много здраве, щастие, усмивки, сбъднати детски мечти и успехи в бъдещите конкурси на библиотеката. Церемонията завърши с коледна песен по текст на Иван Вазов.

В празничните инициативи на библиотеката посветени на Коледа се включиха над 2000 деца и юноши от сливенските училища и детски градини.

 

 

 

 

 

 

Начало страница