Начало

Над 3000т. нови книги постъпват във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен по проект към програмата „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност”

Програмата „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност”се финансира от българското правителство и е пряко насочена към попълване с книги и други информационни източници на фондовете на различни по вид български библиотеки. През тази година с проекти по програмата можеха да кандидатстват само 27-те регионални библиотеки и няколко големи общински библиотеки.

Проектът на РБ ”Сава Доброплодни” е на стойност 15 000лв./ максимална стойност определена в програмата/ като във фондовете на библиотеката ще се влеят над 3000т. книги на над 70 български издателства из областите философия, психология, етика, естетика, религия, социология, политика, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, счетоводство, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история и др., както и художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания. Над 1000 тома книги ще постъпят и като дарение от издателствата включени в проекта на библиотеката.

Изпълнението на проекта ще приключи в края на м.декември като част от новонабавените книги вече са на разположение на читателите. Служителите на РБ”Сава Доброплодни” работят при максимална натовареност, за да успеят да обработят всички издания и да осигурят на своите потребители приятни мигове с интересни четива през почивните дни около Коледа и Нова година.

Начало страница