Начало

ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

В РБ ”САВА ДОБРОПЛОДНИ” ПО СЛУЧАЙ

ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА УЧЕБНА  2013/2014 ГОДИНА

  По традиция, всяка година, в навечерието на новата учебна година, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” организира Дни на отворените врати. На 19 и 20  септември /четвъртък и петък/ 2013 г., ученици от различни сливенски училища ще могат организирано или индивидуално да посетят библиотеката и да се запознаят с различни аспекти от нейната дейност. И тази годината проявата се организира в партньорство с училищните ръководства.

Акцент и тази година ще бъде запознаването на посетителите с нови услуги и информационни възможности на обслужващите звена в библиотеката: зали за свободен достъп, читални, детски отдел, чуждоезиков център, специализирани отдели,  компютърните зали и обучителния център. Ще бъде предоставена и актуална информация за новопостъпилата литература  в помощ на учебния процес: книги, учебници, справочни издания, помагала. Ще бъдат представени и пълнотекстови бази данни на библиотеката в помощ на обучението по български и чужди езици. Ще бъде организирано и индивидуално обучение за извършване на справки в електронния каталог на библиотеката в Интернет и изпращане на онлайн-заявки.

За учениците ще бъдат организирани екскурзии, демонстрации, забавни игри и състезания, викторини. В нарочно поставена урна те ще могат да отправят свои послания към библиотеката.

В Дните на отворени врати информационното обслужване и издаването на дневни читателски карти за всички обслужващи звена на библиотеката ще бъде безплатно, а годишните читателски карти /валидни до края на 2013 г./ ще бъдат на цена 1 лв. – за потребители на възраст до 14 г. и 2 лв. – за потребители на възраст над 14 г./вкл. и в ЧЕЦ/.

Заповядайте в библиотеката! Очакваме Ви!

Начало страница