Начало

 

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ”

 На 18.09.2012г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” се проведе станалият вече традиционен за началото на всяка учебна година –Ден на отворените врати. Над 370 ученици от различни сливенски училища посетиха библиотеката. За тях бяха организирани екскурзии в библиотеката като бе предоставена актуална информация за новопостъпили библиотечни материали в помощ на обучението: книги, справочници, помагала, специализирани периодични издания, мултимедийни продукти и др. във всички обслужващи звена на библиотеката.  Чрез интересни презентации бяха представени начина на ползване на автоматизираните бази данни на библиотеката, електронния каталог и възможностите за извършване на справки и запазване на книги по електронен път. Изненада за учениците бяха организираните във всяка зала забавни викторини  и осигурените от библиотеката награди.

Едно от най-посещаваните места в библиотеката отново бе Детския отдел.  За най-малките читатели служителите в отдела бяха подготвили забавни състезателни игри, и разбира се много награди.

В Чуждоезиковия център стартираха организирани колективни посещения посветени на 26 септември – Европейски ден на езиците. Пред посетителите в центъра бяха представени богатия книжен фонд и информационните възможности за подпомагане изучаването на чужди езици във всяка възраст.  Посещенията ще продължат до 21 септември по утвърден с училищата график.

Денят на отворени врати бе добра възможност, както за учениците, така и за много възрастни граждани, да посетят библиотеката и да се възползват от безплатното информационно обслужване, както  и да получат професионална помощ за използване на ИКТ.

Начало страница