Начало

ЗА ДВАДЕСЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА –

ПРОГРАМАТА „ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ПРИКАЗКИТЕ” НА

РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН

 

От 18 до 28 март 2019г., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен, за двадесета поредна година се осъществява програмата „Във вълшебния свят на приказките“.

По традиция в библиотеката отворя врати приказен театър, който предлага на ученици от първи до четвърти клас от различни сливенски училища незабравими приключения с любими детски книги.

Тази година децата се срещат с героите на големите български писатели Станка Пенчева и Йордан Радичков. Представлението „Врабешки, жабешки и кучешки истории” подготвено от библиотекарите по техни произведения ще предизвика всеобщо веселие, смях и весели емоции. „Защо трябва наука, Драги ми господине?”, „Ще стане ли световноизвестна певица жабката Жечка?” или „Може ли дакелът Джери да се влюби?” са все въпроси, на които малките зрители ще търсят отговор. След представлението децата ще посещават Детския отдел на библиотеката.

През следващите две седмици библиотеката ще бъде домакин и на първокласниците от XII ОУ „Елисавета Багряна” и ОУ „Васил Левски”, които заедно със своите родители и учители ще отпразнуват тържествата „Аз съм вече грамотен”. Заедно с подаръците си за празника малките ученици ще получат и своите първи читателски карти.

 

Начало страница