Начало

ДЕЦАТА УЧАТНИЦИ В ТВОРЧЕСКАТА РАБОТИЛНИЦА ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА В РБ САВА ДОБРОПЛОДНИ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИХА В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА 180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

 

С поднасяне на цветя на паметника на Васил Левски в града и среща с писателя Желяз Кондев и представяне на книгата му Апостола на българите на 18.07.2017г. участниците в детската творческа работилница Лято в библиотеката, организирана от сливенската регионална библиотека, тържествено отбелязаха 180 г. от рождението на Васил Левски. Интересните разкази за детството и юношеството на Васил Левски от книгата на Ж. Кондев очаквано предизвикаха любопитството и интереса на децата. Те изслушаха със затаен дъх подробности около написването на книгата, задаваха много въпроси, изразиха преклонението си пред делото на Апостола. В края на срещата Желяз Кондев обяви, че съвсем скоро ще излезе от печат и втора част на книгата и обеща да я представи първо пред ентусиазираната си детска публика в Сливен. На срещата присъства и г-жа Димитринка Петкова - заместник областен управител, която поздрави организаторите за чудесната инициатива и децата за отношението им към делото на Васил Левски.

Представянето на книгата на Желяз Кондев беше последната проява от програмата на творческата работилница посветена на годишнината от рождението на Апостола. В продължение на две седмици преди всяко тематично занимание, организаторите от РБ Сава Доброплодни представиха пред децата интересни презентации по темите: Кой е Васил Левски, Левски и Сливен /Кога Левски е идвал в Сливен, с кого се е срещал, къде се е укривал, сподвижници на Апостола от Сливен/, Тефтерчето на Левски, Признателност към делото на Левски, четени бяха интересни разкази и легенди за геройствата на Апостола от български и чужди писатели др.

Начало страница