Начало

В РБ „Сава Доброплодни” открит урок „С Апостола в сърцето”

 На 18 февруари 2019г. (понеделник), в навечерието на всенародните чествания посветени на 146 години от обесването на Васил Левски в  Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, се проведе открит урок «С Апостола в сърцето», с  ученици от втори  и трети клас  на НУ «В. Левски» и втори и трети клас на 5 СОУ «П. К. Яворов».

Всички знаем и помним делото на Апостола. Човекът загърбил дребните страсти на ежедневието, отказал се от малките човешки радости, за да надживее времето. За неговия подвиг се носят легенди. Смелостта, самообладанието и предаността му към делото, са увековечени в стихотворения и разкази. За да представят личността на Левски и неговата роля в борбата за освобождение на България, библиотекарите на РБ «Сава Доброплодни» подготвиха презентация за живота и делото на Васил Левски, запознаха учениците с любопитни и не толкова известни факти от неговата биография, прочетоха легенди и спомени на негови съвременници. А децата вдъхновени от  живота и делото на Апостола прочетоха свои съчинения и рецитираха стихотворения посветени на него.

Всички участници си тръгнаха с  картичка с лика на Апостола, с нови познания и с надежда, че бъдещето им принадлежи щом има герои като Левски, от които да се учат.

Начало страница