Начало

КОЛЕДЕН ДАР ЗА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ОТ ФИРМА „АДКОМ” И НЕЙНИТЕ ПАРТНЬОРИ

Броени дни преди Коледа, в гр.Пловдив, пред представители на полиграфията, книгоиздаването, рекламата, илюстрацията, архитектурата и културата, Фирма”Адком” - компания с 28 годишна история, представител на повече от 23 световни производители в областта на дигиталния печат, графичния дизайн и софтуер, представи чрез един идеен продукт различния ъгъл от възможности, които предоставя „Xerox”, един от брандовете, чийто официален представител за страната е компанията.

Събитието се проведе под мотото „Под различен ъгъл се вижда различно” в галерия „Arsenal of art” на известния българския художник и галерист Ангел Гешев. Водещи на представянето бяха Лада Василева - управител на „Адком” и Мирослава Цветанова - бизнес мениджър на Ксерокс България.

Гостите получиха като подарък от „Адком” и „Ксерокс България” бутиково издание на „Приключенията на Барон Мюнхаузен“ с прекрасните илюстрации на известния български илюстратор Борис Стоилов, умело прехвърлени върху страниците на книга и съвършено напечатани и изпълнени от печатница „Симолини 94”, на единствената в България дигитална преса „Xerox Iridesse”, която може да отпечата до шест цвята с едно минаване на листа, прецизно и с металически ефект, чрез възможността за печат в злато, сребро, бяло и лак. „Xerox Iridesse” е отличена с  наградата на Европейската асоциация за дигитална преса за иновации в цифровото производство.

Специални гости на събитието бяха илюстраторът Борис Стоилов, собственикът на печатница „Симолини 94” Николай Здравков и Росица Петрова-Василева, директор на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен и организатор на единствения в България Национален фестивал на детската книга..

В края на срещата, Лада Василева - управител на фирма „Адком” обяви стартирането на инициатива за създаването на компютърен кабинет „Дигитална графика“ към Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, в който децата и тийнейджърите да погледнат от различен ъгъл на рисуването, с дарение на графични таблети на лидера в този бранш „Wacom”. Сред първите дарители, подкрепили инициативата на фирмата, са художниците Борис Стоилов и Ангел Гешев, и собственикът на печатница „Симолини 94” Николай Здравков.

Кабинетът към РБ”Сава Доброплодни” ще бъде открит за посетители в началото на м.февруари 2020г.

Начало страница