Начало

 

 

 

 

 

Седмица на франкофонията

в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”

 

От 14 до 18 март 2011г., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” за поредна година се проведе седмица посветена на френския език и култура. В програмата на седмицата на франкофонията бяха включени 2 презентации на френски език: „Версай” - представяща замъка Версай, неговите градини и фонтани, имението на Мария–Антоанета, и „Прокълнатите поети” – представяща интересни моменти от жизнения и творческия път на бележитите френски поети Шарл Бодлер, Пол Верлен и Артюр Рембо. Презентациите бяха посетени от над 250 ученика от паралелки със засилено изучаване на френски език от ГПЗЕ ”З. Стоянов” и ПМГ ”Д.Чинтулов” по предварително уточнен график.

В програмата бяха включени и организирани посещения в Чуждоезиковия център, където пред учениците бяха представени произведения на съвременни френски автори, както и нови помагала в помощ на изучаването на френския език.

Седмицата на франкофонията в РБ ”Сава Доброплодни” приключи на 18 март, в навечерието на Международния ден на франкофонията, който се чества на 20 март. В България Международният ден на франкофонията се отбелязва от 1993г.