Начало

С ЛИТЕРАТУРЕН МАРАТОН РБ САВА ДОБРОПЛОДНИ- СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ПЪРВИЯ  ЗА  БЪЛАРИЯ ДЕН НА ЧЕТЕНЕТО

Нa 17.11.2023г. Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен се включи в първия за България Ден на четенето, с литературен маратон под наслов Да четем заедно.

В маратона се включиха над 100 ученици от четвъртите класове на СУ Константин Константинов. Преподаватели и библиотекари съвместно избраха за четене романа Чочо Мозъка и вълшебният айфон - книга, която не се изучава в училище. Авторът на тази книга, разбира се не е произволно избран. Тази година той бе гост на юбилейния, XXV Национален фестивал на детската книга май, 2023г. и се срещна със своите малки читатели. Асен Сираков е и носител на Националната награда Константин Константинов в категория Автор за 2018г.

Чрез драматизация децата се запознаха с главния герой на романа - Чочо Мозъка, а след това в продължение на два часа четоха откъси от книгата и се забавляваха с неговите истории.

Може ли айфонът да изпълнява желания или не? - този въпрос остана отворен за учениците, както и предизвикателството да прочетат книгата сами, за да си отговорят на него.

Начало страница