Начало

С ЛИТЕРАТУРЕН МАРАТОН РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“- СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ПЪРВИЯ  ЗА  БЪЛАРИЯ „ДЕН НА ЧЕТЕНЕТО“

Нa 17.11.2023г. Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен се включи в първия за България „Ден на четенето“, с литературен маратон под наслов „Да четем заедно“.

В маратона се включиха над 100 ученици от четвъртите класове на СУ „Константин Константинов“. Преподаватели и библиотекари съвместно избраха за четене романа „Чочо Мозъка и вълшебният айфон“ - книга, която не се изучава в училище. Авторът на тази книга, разбира се не е произволно избран. Тази година той бе гост на юбилейния, XXV Национален фестивал на детската книга – май, 2023г. и се срещна със своите малки читатели. Асен Сираков е и носител на Националната награда „Константин Константинов“ в категория „Автор“ за 2018г.

Чрез драматизация децата се запознаха с главния герой на романа - Чочо Мозъка, а след това в продължение на два часа четоха откъси от книгата и се забавляваха с неговите истории.

Може ли айфонът да изпълнява желания или не? - този въпрос остана отворен за учениците, както и предизвикателството да прочетат книгата сами, за да си отговорят на него.

Начало страница