Начало

10 БИБЛИОТЕКАРИ ОТ РБ ”САВА ДОБРОПЛОДНИ” УЧАСТВАХА В ИЗНЕСЕН СЕМИНАР НА ТЕМА: „Създаване на интерес към книгите и четенето чрез различни театрални форми” И СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОЯВИ ОТ ПРОГРАМАТА НА I МEЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА КУКЛЕН И ПЛОЩАДЕН ТЕАТЪР „АРЛЕКИНО И МАРИОНЕТА“ /гр. СОЗОПОЛ, 14 - 16 юни 2019г. /.

Семинарът бе организиран на 14 и 15 юни 2019г., в гр. Созопол, съвместно с Театрална къща „Мариета и Марионета” като бяха представени различни театрални форми за създаване на интерес към книгата и четенето илюстрирани от актьори от театралните трупи участници в първото издание на Международния фестивал за куклен и площаден театър „АРЛЕКИНО И МАРИОНЕТА“/ Созопол,14 - 16 юни 2019 г. /.

Своеобразен акцент за участниците в семинара бе срещата им с майстора на Комедия дел Арте - известният италиански режисьор Карло Бозо - творец с над 2000 спектакъла в различни театри по света. Библиотекарите имаха възможност да посетят постановката на Карло Бозо - „Скарамуш", създадена по оригинални текстове от Ренесанса, представена от Френско-италианската трупа „Призма Театро“. Участниците в семинара се включиха и в творческо ателие - уъркшоп „Комедия дел Арте - театър на италианския и френския Ренесанс“ с модератор режисьорът Карло Бозо.

Участниците в семинара посетиха и куклени спектакли на българските професионални трупи Театър „Ателие 313“, Театър „Сириус“ към ОКИ ДК „Красно село“ – София, Театър „Ариел“, Театрална къща „Мариета и Марионета“.

Начало страница