Начало

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ - СЛИВЕН СТАРТИРА ПРОГРАМАТА КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА- 2021 С ОБЯВЯВАНЕ  НА КОНКУРС ЗА КОЛЕДНА КАРТИЧКА И ОРИГИНАЛНО КОЛЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ КОЛЕДНА МАГИЯ

 

След по-малко от месец  отново ще е Коледа празникът, на който си спомняме, че въпреки многото трудности в света около нас, доброто съществува, защото Коледа е любовта, която носим в сърцата си, а коледният дух е надеждата ни за едно по-добро бъдеще, изпълнено с обич, добротворство и много щастливи моменти. Коледа ни кара да мечтаем за различен свят, да копнеем за вълшебства, за чудеса, за приказна магия, а коледният дух прави всичко да изглежда възможно.

За тринадесета поредна година, в навечерието на най-чакания, на най-обичания от децата празник, Регионална библиотека Сава Доброплодни организира Конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание Коледна магия 2021, за да поощри децата и тийнейджърите да пресъздадат коледната магия - светла, красива и съзидателна. За да се включат в конкурса, децата и тийнейджърите трябва да нарисуват коледна картичка. Към нея да добавят своето оригинално пожелание за празника и да я донесат в Детския отдел или да я изпратят по пощата на адреса на библиотеката /гр.Сливен, ул. Никола Карев 1, РБ Сава Доброплодни/  до 10 декември 2021г.

Участие в конкурса могат да вземат деца и тийнейджъри на възраст от 5 до 16 години.

Към творбите за конкурса, на допълнителен лист, всеки участник трябва да добави и следната информация: три имена, възраст (навършени години), училище, клас, адрес, телефон и e-mail за контакти.

Специално жури ще оцени изпратените творби.

В дните преди Коледа, изпратените за конкурса картички ще бъдат показани на изложба във фоайето на библиотеката и виртуално в YouTube канала на институцията.

Разбира се ще има и много награди, както за най-красивите картички, така и за най-оригиналните коледни пожелания.

Наградите на отличените участници в двата раздела на конкурса ще бъдат връчени на специална церемония на 17 декември /петък/ 2021г., от 10:00ч., в РБ Сава Доброплодни, в рамките на програмата Коледа в библиотеката, при спазване на всички противоепидемични мерки. Участниците, които не могат да присъстват на церемонията, ще получат наградите си по пощата.

За повече информация:     044/623970 -  Детски отдел

044/622441; 0886090712 Р.Петрова-Василева

Начало страница