Начало

В РАМКИТЕ НА ПРОГРАМАТА НА XVIII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА /Сливен, 9 11 май 2016г./

РБ САВА ДОБРОПЛОДНИ ОБЯВЯВА УСЛОВИЯТА ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС, НАЦИОНАЛЕН ПЛЕНЕР ЗА ДЕТСКА РИСУНКА И V НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНА КУКЛА НА ЛЮБИМ ЛИТЕРАТУРЕН ГЕРОЙ

 

         От 9 до 11 май 2016г., в гр.Сливен, ще се проведе XVIII Национален фестивал на детската книга. Фестивалът се организира от Регионална библиотека Сава Доброплодни в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация Сливен, Асоциация Българска книга, ДАБЧ, най-големите детски издателства и др. и привлича все повече участници от страната и чужбина.

Наред с многобройните прояви включени в програмата на форума, традиция стана провеждането на Национален литературен конкурс, Национален пленер за детска рисунка и Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любим литературен герой за провокиране на творческите заложби на децата и тийнейджърите от цялата страна и от българските общности в чужбина. Резултатите от конкурсите се обявяват в дните на фестивала.

Ето и условията за участие и темите на конкурсите тази година.

 

Организаторите на XVIII Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен от 9 до 11 май 2016г.

  

ОБЯВЯВАТ

 

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС  НА ТЕМА:

 

Тайната на един продавач на мечти

 

         В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 10 години, 11 14 години, 15 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 машинописни страници и да бъдат изпратени в печатен вид или на e-mail.

         Компетентно жури ще оцени творбите.

         Ще бъдат раздадени много награди.

         Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник.

         Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст(навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, изпратете на адрес:

 

8800 гр. Сливен

ул. Никола Карев № 1

Регионална библиотека Сава Доброплодни

/за литературния конкурс/

или на e-mail:   reglibsliven@iradeum.com

                          

 

тел. за справки: 044/62 24 41; 62 39 70

 

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ТВОРБИТЕ: 21.03.2016г.

  

 

 

Организаторите на ХVIII Национален фестивал на детската книга, който ще се  проведе в гр. Сливен от 9  до 11  май 2016 г.

 

 ВИ КАНЯТ

 

ДА ВЗЕМЕТЕ УЧАСТИЕ

В НАЦИОНАЛЕН ПЛЕНЕР ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА:

Приключение в огледалния свят

 

         Пленерът ще се проведе в гр.Сливен на 10.05.2016г. от 10.00 до 14.00 часа. В него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 15 години, разделени в три възрастови групи : 7 10 години, 11 13 години и 14-15 години.

         Организаторите предоставят на участниците рисувателен лист с размер 35/50 см. Останалите материали за работа се осигуряват от децата в зависимост от техните индивидуални потребности.

         Компетентно жури ще излъчи победителите.

         Наградите на отличените участници в пленера ще бъдат връчени на 11 май 2016г. от 10.30 часа на заключителния концерт на фестивала.

         С творбите от пленера ще бъде уредена изложба.

         За участниците от училища, школи и клубове по изобразително изкуство организаторите поемат разходите за 1 нощувка /10 май/ със закуска на по 1 дете от възрастова група и на 1 ръководител. Пътните разходи са за сметка на участниците.

         Повече подробности по организацията и провеждането на пленера ще бъдат предоставени на изпратилите в срок заявка за участие.

        

        

         ЗАЯВКИТЕ ЗА УЧАСТИЕ ИЗПРАТЕТЕ НА АДРЕС:

         8800 гр. Сливен

         ул. Никола Карев 1

         Регионална библиотека Сава Доброплодни

         /за пленера/

         или на e-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

Краен срок за изпращане на заявките 31.03.2016г.

 

 

За по-подробна информация : тел. /044/ 62 53 97

 

 

Организаторите на XVIII Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен от 9 до 11 май 2016г.

 

 

ОБЯВЯВАТ

 

ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ

НА ЛЮБИМИ ЛИТЕРАТУРНИ ГЕРОИ

 

         Скъпи деца,

         Куклата е магическа вещ, която винаги може да ни пренесе в света на фантазиите и игрите. Обръщаме се към вас с едно страхотно предложение. Изберете ваш любим литературен герой и изработете негова театрална кукла. След това изпратете своите кукли (с обозначени: трите имена, възраст - навършени години, училище, адрес, телефон и e-mail за контакти) на адрес:

8800 гр. Сливен

ул. Никола Карев № 1

Регионална библиотека Сава Доброплодни

ЗА КОНКУРСА ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ

 

         В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 10 години, 11 14 години, 15 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 30см.

         Компетентно жури ще оцени вашите творби. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в рамките на програмата на XVIII Национален фестивал на детската книга Сливен, 2016г. На специална церемония ще бъдат връчени наградите на отличените участници. 

         Куклите на участниците в конкурса не се връщат. Те ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ Сава Доброплодни - Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

         Успех!

 

За повече информация: тел.044/62 53 97 ; 62 24 41; GSM 0886090712

e-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА КУКЛИТЕ: 01.04.2016г.                                

Начало страница