Начало

 

В Регионална библиотека „Сава Доброплодни”

 беше представена книгата

„Огледало за сънища” на Златина Бахова

 

На 15 декември /петък/ 2017г., от 17:00ч., в рамките на програмата „Коледа в библиотеката”, беше представен романът „Огледало за сънища” на бургаската писателка Златина Бахова.

Златина Бахова е родена на 19 октомври 1968г. Завършила е Софийски университет "Св. Климент Охридски" със специалности „Българска филология” и „Журналистика”. През първите години след дипломирането си се занимава с журналистика, работила е във вестник "Бургас днес" (сега е "Компас") и телевизия "Скат". От 1998 г. и до днес работи като преподавател по български език и литература последователно в СОУ"Димчо Дебелянов" - гр.Бургас до 2014г., а от ноември 2014г. и в момента в СОУ "Любен Каравелов" – гр.Несебър. Свои творби /разкази и стихотворения/ започва да публикува в периодичния печат от  края на 90-те години. През 2015г. е избрана за участие в литературния формат "Ръкописът" по БНТ по лиценз на италианския "Masterpiece" и е един от 12-те финалисти. В предаването тя участва с ръкописа на романа си „Огледало за сънища”, който излезе от печат през месец юли, тази година. През лятото на 2017г. тя печели и друго литературно отличие: първа награда за проза в Х Национален конкурс "От учителя с любов" с разказа "Прощъпулник". 

В романа „Огледало за сънища” се смесват фантазия и реалност, спомени и сънища, пътешествия във времето и пространството, довели до разкриването на две жестоки убийства. Разследването на тези убийства води героите по цялата българска земя, от морето до западните покрайнини, за да открият истината не само за причинените страдания и смърт, но и за една голяма любов, преминала отвъд пределите на смъртта.

Романът беше представен от литературния критик Димитър Бечев.

Начало страница