Начало

Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен

oбявява

Литературен конкурс Писмо до Дядо Коледа

 Скъпи приятели,

Ако вярвате в коледния дух и чудесата, ви каним да се включите в литературния конкурс Писмо до Дядо Коледа.

Напишете писмо до белобрадия старец, но не за да му поискате подарък, защото често най-скъпите подаръци нямат форма и цвят, те не са лъскави пакети с панделки. В писмата си напишете за своите желания, мечти и стремежи, за своите най-съкровени тайни... И вярвайте, добрият старец ще ги сбъдне!

 В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до16 години, разделени в три възрастови групи: 7 10 години, 11 14 години, 15 16 години. Всеки участник има право да представи 1 литературна творба с обем до 2 страници.

Компетентно жури ще оцени творбите.

Ще бъдат раздадени много награди.

Отличените литературни произведения ще бъдат отпечатани във в. Сливенски новини и публикувани на сайта на библиотеката.

Журито ще оценява творби само в печатен вид или изпратени на e-mail.

Краен срок за изпращане на писмата е 13.12.2013г.

Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, изпратете на адрес:

8800 гр. Сливен

ул. Никола Карев № 1

Регионална библиотека Сава Доброплодни

за конкурса Писмо до Дядо Коледа

или на e-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен

обявява конкурс

за коледна картичка Коледна магия

Скъпи приятели, След броени дни отново ще е Коледа! Най-светлият, най-чаканият празник! В дните около Коледа всичко е магия. Тя е в мигащите коледни лампички, които сякаш се препират и шеговито се надбягват коя по-бързо ще стигне до...безкрая... В блясъка на снежинките, които правят света около нас нереален и красив... В пламъчетата на камината, които сякаш танцуват вълшебен танц преди да се превърнат в жарава... В затрогващата усмивка на дете, което наднича любопитно през едно малко кръгло прозорче на стъклото и очаква да зърне в тъмнината шейната с елените на Дядо Коледа... В прегръдката на приятел, който само с едно докосване може да сгрее душата ти... Коледният дух прави всичко да изглежда по-различно и приказно. Усещате ли го, той вече е навсякъде около нас...

Именно тази магия, магията на коледния дух светла, красива и съзидателна, ви каним да пресъздадете в коледна картичка за конкурса Коледна магия.Събудете вашето въображение, нарисувайте красива коледна картичка, напишете в нея своето оригинално пожелание за празника и я донесете в Детския отдел на РБ Сава Доброплодни до 13 декември 2013г.

Най-оригиналните картички, изработени от вас, ще бъдат представени на специална изложба във фоайето на библиотеката в навечерието на Коледа.

Разбира се, ще има и много награди, както за най- красивите картички, така и за най-оригиналните коледни пожелания.

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на 20 декември в рамките на тържествата Коледа в библиотеката.

Участие в конкурса могат да вземат деца на възраст от 5 до 14 години.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

За допълнителна информация:

тел.044/622441 044/623970 /Детски отдел е-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

 

Начало на страницата