Начало

НА СПЕЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ- СЛИВЕН ОБЯВИ ЧИТАТЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА ЗА 2020 ГОДИНА 

 На 14.01.2021г. /четвъртък/, в 12:00ч., в Централното фоайе на РБ  Сава Доброплодни-Сливен, на специална церемония бяха обявени номинациите и носителя на приза Читател на годината  на библиотеката за 2020г.

Конкурсът Читател на годината се провежда за пета поредна година и има за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици сред децата и тийнейджърите. След селекция за конкурса за 2020г. са номинирани 10 читатели с най-много заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп.

От номинираните е излъчен  носителят на приза Читател на годината -2020 и това е Анастасия Георгиева Костова -  на 27 години, филолог, заела над 140 книги през изминалата година. За читател на годината на Детски отдел е определен Пламен Антонов Тачев на 10г., ученик в НУВасил Левски, а негови подгласници са Натали Тихомирова Тенева на 10г. от СУКонстантин Константинов и Антонио Цветанов Русинов на 12г. от ПМГД.Чинтулов. Читател на годината на Зала за свободен достъп №2 е Йорданка Иванова Георгиева - Шутова - на 34 години, служител в НОИ, заела 132 книги през 2020 г., а нейна подгласничка е Джесика Цветанова Бозукова на 16 години, ученичка в ПГПЗЕ Захарий Стоянов. Читател на годината на Зала за свободен достъп №1 е Габриела Стоянова Иванова на 20г., студентка в СУСв.Климент Охридски, а нейни подгласници са студентът Василен Емилов Георгиев и маг.фармацевтът Ваня Момчева Петкова. Читател на годината на Чуждоезиковия център е Даниела Иванова Христова на 32 години, служител във Фонд Земеделие,

Номинираните и отличени читатели бяха приветствани от директора на РБ Сава Доброплодни, д-рРосица Петрова-Василева, която им връчи и грамоти, безплатни годишни читателски карти и сувенири и подаръци.

Церемонията се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Начало страница