Начало

 

С беседи под надслов Щом любов нямам, нищо не съм ще бъде отбелязан Деня на влюбените Св.Валентин в Регионална библиотека Сава Доброплодни- Сливен

        

Какво е любовта? Любовта е най-красивото нещо в човешкия живот, най-сладката отрова и най-горчивото лекарство. В състояние е да промени коренно света ни. Тя е вълшебното чувство, което дава възможност на слепия да прогледне, на отчаяния да повярва, на тъжния да се усмихне. Любовта е по-силна от смъртта. Тя е вечна за нея няма граници и предели.  Любовта е смисълът на живота ни. Тя е магията, раждаща живот. Любовта е бряг и вълна, суша и вода, усмивка и сълза, път и пристан. Без нея този свят би бил пуст и мрачен.

На това прекрасно чувство са посветени беседите Щом любов нямам, нищо не съм с лектор дoц. д-p Мapиян Стoядинoв включени в пограмата на Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен за отбелязване на 14 февруари - Ден на влюбените.

Дoц. д-p Мapиян Стoядинoв e e зaмecтник-дeкaн нa Пpaвocлaвния бoгocлoвcки фaкyлтeт пpи ВТУСв.св.Кирил и Методий Зaвъpшил е Бoгocлoвcкия фaкyлтeт нa СУ Св. Климeнт Охpидcкипpeз 1991г. От 1995г. e пpeпoдaвaтeл пo Дoгмaтичecкo бoгocлoвиe в Пpaвocлaвния бoгocлoвcки фaкyлтeт нa ВTУ, кaтeдpa Библeйcкo и cиcтeмaтичecкo бoгocлoвиe. Пpeзидeнт e нa BOYA (Бaлкaнcкa млaдeжкa пpaвocлaвнa acoциaция) oт ocнoвaвaнeтo й пpeз 1997г. дo 2005 г. Водещ на предаването Иконостас по Нова телевизия.

Поради големия интерес беседите ще се проведат от 11,00ч., 12,00ч. и 13,30ч. с ученици от различни училища.

Програмата на РБ Сава Доброплодни посветена на Деня на влюбените Св. Валентин включва още приятни изненади за всички читатели, които ще посетят библиотеката на 14 февруари.

Заповядайте! Очакваме ви!

Начало страница