Начало

На Кръстовден в читалището в с.Мечкарево, община Сливен бе открита компютърна зала по проект „Глобални библиотеки-България”

Големият християнски празник Кръстовден бе избран от настоятелството на читалище „Просвета-1925” – с.Мечкарево за откриване на компютърна зала по проект „Глобални библиотеки-България”. В една от залите на реновираната сграда на закритото училище, където преди три години беше преместена читалищната библиотека, на разположение на жителите на селото вече са 4 компютъра и 1 мултифункционално устройство. Осигурен е и безплатен достъп до интернет.

На церемонията по откриването присъстваха Петя Руменова - секретар на община Сливен, Росица Петрова-Василева – регионален координатор на програма „Глобални библиотеки-България” за Сливенска област, кметът на селото Г.Стоянов, представители на читалища от общината, жители на селото.

С приветствие към присъстващите се обърна Росица Петрова-Василева, която изтъкна предимствата за местната общност от участието на читалището в проекта. Своето задоволство от модернизирането на библиотеката изрази и кметът на селото Г.Стоянов. Петя Руменова пожела да се множат потребителите на библиотеката и на новите услуги, които ще се предлагат в компютърната зала

Още преди края на официалната церемония пред компютрите в залата застанаха и най-нетърпеливите потребители  – най-младите читатели на библиотеката.

Начало страница