Начало

ЮБИЛЕЕН ЛИТЕРАТУРЕН СБОРНИК „ТЕМИДА - 5” БЕ ПРЕДСТАВЕН В РБ”САВА ДОБРОПЛОДНИ”-СЛИВЕН

На 13 декември 2013г. едно приятно литературно събитие – представянето на петото юбилейно издание на литературния сборник „Темида”, събра в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” творци и почитатели на съвременна и талантлива поезия и проза. Организатори на събитието бяха Културеният дом на Съюза на юристите в България и Дружеството на Съюза на юристите в България

Юбилейният литературен сборник „Темида - 5”включва поезия и проза на автори – юристи и е богато илюстриран с творби на художници – юристи.

Литературната вечер започна с встъпително слово на проф. Снежана Начева, която разказа за богатата и разнообразна дейност на Културния дом на Съюза на юристите и за неговата инициатива - издаването на литературния сборник „Темида”. Юристът Димитър Генчев, дългогодишен редактор на сборника, направи кратко представяне на юбилейното му издание като подчерта приноса на председателя на редакционната колегия проф. д-р Кино Лазаров.

Вечерта продължи с литературно четене, в което свои стихове представиха Кети Бозукова, Виолета Калайджиева, Милена Радева, проф. Начева и Димитър Генчев.

Блестящ завършек на вечерта беше откритата във фоайето на библиотеката изложба - живопис на Силвия Пехливанова – художник – юрист.   

Начало страница