Начало

Посланикът на Република Казахстан в България Н.П. Темиртай Избастин посети Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен

 

На 12.03.2014г. , при официалната си визита в гр. Сливен, Посланикът на Република Казахстан в Република България Негово превъзходителство Темиртай Избастин посети и Регионалната библиотека. Посланникът се срещна с директора на библиотеката д-р Росица Петрова – Василева и връчи дарение от ценни книги, справочници и албуми, преведени на български език, представящи културата, образованието, природните забелезителности, промишлеността и изкуството на съвременен Казахстан. За читателите интерес ще представлява и книгата „Стратегия за развитие „Казахстан – 2050“, която страната вече успешно осъществява.

В хода на срещата Росица Петрова представи дейността на библиотеката и програмата на предстоящия Национален фестивал на детската книга.

Двамата обсъдиха и конкретни параметри на сътрудничество на  Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ със сродни институции в Казахстан.

В края на посещението си Н.П. Темиртай Избастин разгледа библиотеката и се запозна с организацията и модерните форми на работа в институцията.

Начало страница