Начало

НА СПЕЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“- СЛИВЕН  БЯХА ОБЯВЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КОНКУРСА  „ЧИТАТЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА” ЗА 2021 ГОДИНА

 

На 12.01.2022г. /сряда/, в Централното фоайе на РБ „Сава Доброплодни“ - Сливен, се състоя церемония за обявяване на резултатите от конкурса „Читател на годината“ на библиотеката за 2021г.

Конкурсът „Читател на годината” се провежда за седма поредна година и се превърна в традиция, която още веднъж доказва по безспорен начин, че въпреки ковид кризата в последната година, обхванала всички сектори на социалния живот в страната и създала и редица ограничения в работата на библиотеките, броят на четящите хора се увеличава, а библиотеката заема все по-важно място в техния живот, задоволявайки търсения от всякакво естество: духовно, естетическо, научно, професионално.  

Призът „Читател на библиотеката - 2021” беше присъден на Ралица Планимирова Петкова на 19 години, ученичка в ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков”-Сливен заела за домашен прочит 141 книги.

В отделните обслужващи звена на библиотеката бяха отличени: Пламен Антонов Тачев – 11г., ОУ ”Д-р Иван Селимински” – читател на годината на Детски отдел;  в Зала за свободен достъп 1 / обществено-политическа литература, техника и технологии, естествени и природни науки/ призът бе присъден на  Димитър Янчев Саллаков - 20г., студент в ТУ-София, Филиал – Сливен; в Зала за свободен достъп 2 /художествена литература, езикознание, литературознание/ – отличието получи Катя Любомирова Иванова – 71г., икономист, а в Чуждоезиков център - Даниела Иванова Христова – 38г., служител във Фонд „Земеделие”.

Номинираните и отличените читатели бяха приветствани от директора на РБ ”Сава Доброплодни” д-р Росица Петрова-Василева, която им връчи грамоти, безплатни годишни читателски карти за 2022г. и допълнителни награди – книги подходящи за тяхната възраст и читателски интереси и сувенири на библиотеката.

Церемонията се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Начало страница