Начало

НА СПЕЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ- СЛИВЕН  БЯХА ОБЯВЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КОНКУРСА  ЧИТАТЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА ЗА 2021 ГОДИНА

 

На 12.01.2022г. /сряда/, в Централното фоайе на РБ Сава Доброплодни - Сливен, се състоя церемония за обявяване на резултатите от конкурса Читател на годината на библиотеката за 2021г.

Конкурсът Читател на годината се провежда за седма поредна година и се превърна в традиция, която още веднъж доказва по безспорен начин, че въпреки ковид кризата в последната година, обхванала всички сектори на социалния живот в страната и създала и редица ограничения в работата на библиотеките, броят на четящите хора се увеличава, а библиотеката заема все по-важно място в техния живот, задоволявайки търсения от всякакво естество: духовно, естетическо, научно, професионално.  

Призът Читател на библиотеката - 2021 беше присъден на Ралица Планимирова Петкова на 19 години, ученичка в ПГИ Проф. д-р Д. Табаков-Сливен заела за домашен прочит 141 книги.

В отделните обслужващи звена на библиотеката бяха отличени: Пламен Антонов Тачев 11г., ОУ Д-р Иван Селимински читател на годината на Детски отдел;  в Зала за свободен достъп 1 / обществено-политическа литература, техника и технологии, естествени и природни науки/ призът бе присъден на  Димитър Янчев Саллаков - 20г., студент в ТУ-София, Филиал Сливен; в Зала за свободен достъп 2 /художествена литература, езикознание, литературознание/ отличието получи Катя Любомирова Иванова 71г., икономист, а в Чуждоезиков център - Даниела Иванова Христова 38г., служител във Фонд Земеделие.

Номинираните и отличените читатели бяха приветствани от директора на РБ Сава Доброплодни д-р Росица Петрова-Василева, която им връчи грамоти, безплатни годишни читателски карти за 2022г. и допълнителни награди книги подходящи за тяхната възраст и читателски интереси и сувенири на библиотеката.

Церемонията се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Начало страница