Начало

СЕДМИЦА, ПОСВЕТЕНА НА ЛЮБОВТА В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ  

Какво е любовта? Любовта е най-красивото нещо в човешкия живот. В състояние е да промени коренно света ни. Тя е вълшебното чувство, което дава възможност на слепия да прогледне, на отчаяния да повярва, на тъжния да се усмихне. Любовта е по-силна от смъртта. Тя е вечна за нея няма граници и предели.  Любовта е смисълът на живота ни. Тя е магията, раждаща живот. Любовта е бряг и вълна, суша и вода, усмивка и сълза, път и пристан. Без нея този свят би бил пуст и мрачен.

 На това прекрасно чувство са посветени редица инициативи организирани от РБ Сава Доброплодни. От 12 до 16 февруари 2018г., по предварително уточнен график, ученици от ПМГ Д.Чинтулов, ГПЗЕ Захари Стоянов, ХГ Дамян Дамянов, Професионална гимназия по икономика Проф.Д.Табаков, НХГД.Добрович, Спортно училище Д.Рохов, ПГХТ Акад.Н.Неделчев ще се включат в литературни срещи под надслов Любовта е вдъхновение, посветени на Деня на влюбените - Св. Валентин. На тях ще бъде представена презентация по произведения на световноизвестни художници, поети, писатели вдъхновени от любовта, любовните истории на известни личности, български и световни литературни шедьоври вдъхновени и посветени на възвишеното човешко чувство. За учениците е подготвена и анкета Какво е любов?, томбола с  любовни стихове и изложба на ръчно изработени картички посветени на празника.  

На 14 февруари, всеки посетител на библиотеката също ще получи като дар свитък с прекрасно стихотворение посветено на любовта.

Начало страница