Начало

От 12 до 22 декември 2016г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведат тържествата „Коледа в библиотеката“

За поредна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” ще направи очакването на коледните празници забавно, интересно и вълнуващо за децата и тийнейджърите от нашия град чрез организирането от 12 до 22 декември 2016г. на тържества „Коледа в библиотеката”.

Програмата на тържествата включва различни прояви, но очаквано на най-голям интерес се радва представлението „Коледното желание на петлето ветропоказател“ по текстове на Румен Иванчев, Мая Дългъчева и Павлина Павлова - Вежинова, което ще се играе по график пред ученици от първи до четвърти клас от различни сливенски училища и пред децата от детските градини. В него малките зрители ще съпреживеят историята на петле ветропоказател, което има само една мечта - да види Дядо Коледа. Но как да изпрати желанието си до добрия старец? За да помогнат на петлето да сбъдне мечтата си на помощ се притичват неговите нови приятели врабците, които живеят на покрива, джуджето Работливка - помощник на дядо Коледа, ледения и страшен Северен вятър и децата от публиката. След много перипетии Дядо Коледа пристига в библиотеката за радост на петлето ветропоказател и на всички деца.

  В програмата са включени и открити уроци на тема „Коледа ни връща у дома“ посветени на обичаите и традициите свързани с отбелязване на празника в Сливенския край, прожекция на филма „Сливене, мой Сливене...“, забавни срещи и „селфи” с Дядо Коледа, откриване на изложба от коледни картички, а на 22 декември, на специална церемония, ще бъдат наградени участниците в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“. 

Начало страница