Начало

В библиотеката към читалище Слънце в с.Гавраилово, община Сливен бе открита компютърна зала по проект Глобални библиотеки-България

Днес, 12.10.2011г., в НЧ Слънце - с.Гавраилово официално бе открита компютърна зала по проект Глобални библиотеки-България. В  читалищната библиотека на разположение на жителите на селото вече са 5 компютъра с достъп до интернет и 1 мултифункционално устройство. Залата е оборудвана и с мултимедиен проектор и екран.

На церемонията по откриването присъстваха Десислава Танева депутат от ПГ на ГЕРБ, Радост Костова зам.кмет на община Сливен, Дора Ескидарова - началник отдел Култура и вероизповедания към община Сливен, Росица Петрова-Василева регионален координатор на програма Глобални библиотеки-България за Сливенска област, кметът на селото Д.Андреев, представители на читалища от общината, жители на селото.

Тържеството бе открито от Цвета Христова библиотекар в читалището. За целите на проект Глобални библиотеки България и предимствата за местната общност от участието на НЧ Слънце в него говори Росица Петрова - Василева. С приветствие към присъстващите се обърна и г-жа Десислава Танева. В словото си тя изтъкна усилията на правителството, въпреки финансовата криза, да подпомага модернизирането на различни сектори и дейности, включително и в областта на културата, и пожела да се множат потребителите на библиотеката и на новите услуги, които ще се предлагат в компютърната зала.

 Тържеството завърши с презентация за историята, основните дейности и постиженията на НЧ Слънце през неговата почти вековна история.

Още преди края на официалната церемония пред компютрите в залата застанаха и най-нетърпеливите потребители  най-младите читатели на библиотеката.

Начало страница