Начало

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФОНДАЦИЯ „АИДА” /ВЕРОНА, ИТАЛИЯ/ НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ”-СЛИВЕН

 

От 12 до 14 април на работно посещение в Сливен бяха Мери Малагути – организационен директор на Фондация „Аида” /Верона, Италия/ и Чечилия Чинели – сътрудник „Международни проекти” във Фондацията. Посещението бе във връзка с реализирането на международния проект „Европейски литературен маратон”, по който единствен партньор от България е сливенската регионална библиотека.

Проектът „Европейски литературен маратон” предвижда организирането и провеждането на 9 май 2007г. едновременно в няколко европейски държави на литературни маратони с еднакъв стил и едни и същи характеристики, които да представляват уникално и иновативно европейско събитие.

На работна среща в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” гостите се запознаха с подготовката на маратона в България. Бяха уточнени и технически подробности около провеждането на маратоните във всички партньорски градове.

Маратонът в България се организира с подкрепата и на Министерството на културата, Областна управа-Сливен и Община Сливен. В тази връзка за гостите бяха организирани протоколни срещи с Надежда Захариева – заместник министър на Министерството на културата и със заместник областните управители Радостин Койчев и Фатме Мустафова. На срещите бяха коментирани и други възможности за съвместни проекти.