Начало

 

НА 10 май 2016г. МИНИСТЪРЪТ НА ЗАМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ Г-ЖА ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА И ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА Г-ЖА БОНИ ПЕТРУНОВА ПОСЕТИХА БИБЛИОТЕКАТА И ЧАСТ ОТ ПРОЯВИТЕ НА XVIII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА-СЛИВЕН, 9 - 11 май 2016г.

На 10 май 2016г. министърът на земеделието и храните г-жа Десислава Танева и заместник министърът на културата г-жа Бони Петрунова посетиха Регионална библиотека Сава Доброплодни Сливен и част от проявите от програмата на XVIII Национален фестивал на детската книга /Сливен, 9-11 май 2016г./. Тазгодишното издание на фестивала премина под патронажа на министъра на културата Вежди Рашидов и на г-жа Десислава Танева министър на земеделието и храните.

При посещението си в РБ Сава Доброплодни г-жа Б. Петрунова връчи на директора й, Росица Петрова-Василева,  дарение от личната библиотека на министър Рашидов, включващо ценни издания из областите "История", "Етнография", "Археология", "Изкуствознание", "Пластични и монументални изкуства", както и  художествена литература от съвременни български автори. По-късно Д.Танева и Б.Петрунова, заедно с кмета на община Сливен - г-н Стефан Радев и много гости на фестивала проследиха карнавалното шествие и присъстваха на тържествения концерт-спектакъл и на церемонията по връчване на Националната награда Константин Константинов - за принос в детското книгоиздаване за 2016г.. На церемонията  министър Десислава Танева връчи наградата в категория За цялостен принос на г-жа Величка Настрадинова, а зам.министър Б.Петрунова връчи наградата в категория Автор- на писателя Румен Иванчев. Наградата в категория Издателство бе връчена на ИК Кръгозор от кмета на Сливенска община г-н Стефан Радев, а наградата в категория Илюстратор бе връчена на художничката Силвия Калоянова от Росица Петрова директор на РБ Сава Доброплодни.

Начало страница