Начало

На специална церемония в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"- Сливен ще бъдат обявени резултатите от конкурса Читател на годината  - 2023

На 10.01.2024г. /сряда/, от 12:00ч., в Централното фоайе на РБ Сава Доброплодни - Сливен, на специална церемония ще бъдат обявени номинациите и носителя на приза Читател на 2023 година на библиотеката.

Конкурсът Читател на годината се провежда за девета поредна година и има за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици. Броят на четящите хора от различни възрасти се увеличава значително и библиотеката заема все по-важно място в техния живот, задоволявайки търсения от всякакво естество: духовно, естетическо, научно, професионално.  

По регламент на конкурса всяко обслужващо звено номинира между своите читатели кандидати за приза на базата на най-много заети книги и посещения за годината. За 2023г. са номинирани 14 читатели с най-много заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп. От номинираните се излъчва и носителят на приза Читател на годината на библиотеката.

Всички номинирани читатели ще бъдат отличени с грамота и ще получат годишна читателска карта за 2024г. За носителя на приза и за номинираните участващи в надпреварата, ръководството на библиотеката е предвидило и допълнителни награди.

Начало страница