Начало

„100 ГОДИНИ – 100 ПЛАКАТА” – ИЗЛОЖБА БИБЛИОТЕЧНИ ПЛАКАТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН

 

      От 10 до 20 януари 2017г. в централното фоайе на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще бъде експонирана подбрана част от изложбата "100 години - 100 плаката" - библиотечни плакати от цял свят.

Изложбата е реализирана по проект на Фондация "Деца на България" с подкрепата на Столична библиотека, НБ „Св.св. Кирил и Методий” и НДК и е част от национална кампания за за популяризиране на обществените библиотеки, библиотечното дело и публичното четене.

Плакатите са от пропагандни кампании свързани с насърчаване на четенето сред децата и възрастните в различни страни  /САЩ, Русия, Канада, Китай, Испания, Великобритания, Германия, Унгария и др./ от последните 100 години.

Целта на изложбата е да се акцентира върху ценността на четенето и връщането към текста. Тя представлява любопитно и вдъхновяващо пътуване през времето и буди въпроси за смисъла и значението на текста, на книгата, на четенето и библиотеката, както и за непосредствената им връзка с интелигентността и бъдещето на човешкото съществуване.

     На разположение на посетителите на изложбата са и мини постери с послания за четенето, за ползите от четенето, както и информация за Националната кампания „Чети с нас! Чети на глас!”.

Начало страница