Начало

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА  „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН СТАРТИРА СЕДМИЦА НА ЛЮБОВТА

От 10 до 16 февруари 2021г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведе станалата вече традиционна Седмица на любовта, посветена на празника на влюбените - Св.Валентин. Макар и да се определя като привнесен в България, днес той е един от най-обичаните от младите хора, а и от всички влюбени  празник.

В програмата на Седмицата на любовта са включени презентации и дискусии за тийнейджъри на тема:  „На крилете на вдъхновението любов”, изложба проследяваща историята на картичките „валентинки“ с образци от  19 и 20 в., творческа работилница за изработване на картички за празника, анкета“Какво е за нас любовта“.

Любовта като вдъхновение в творчеството на велики световни композитори, художници и писатели е основната тема в презентацията, която представя любовните истории на италианския бароков композитор Антонио Вивалди и създаването на неговите  цигулкови концерти  „Четирите годишни времена“, на  художника-символист Густав Климт автор на знаменитата  картина „Целувката”, на руския поет Александър Сергеевич Пушкин и още на много велики български и световни творци,  създали шедьоври вдъхновени и посветени на най-възвишеното човешко чувство.

Груповите посещения на ученици ще се извършват по предварително уговорен график при спазване на всички противоепидемични мерки.

Начало страница