Начало

Регионална библиотека “Сава Доброплодни” получи

Национална награда “Благодеятел на годината - 2006”

в раздел “Читалище/Библиотека”

 

На 6 януари 2007 г. на официална церемония в Тържествената зала на ВИАС – София бяха връчени наградите от Националния конкурс “Благодеятел на годината” на Фондация “Благодеятел - София”. Наградата е учредена преди три години и се връчва в 4 категории: за личност, за стопанска организация, за нестопанска организация, за читалище/библиотека и включва пластика и грамота.       За първи път тази година бе връчена награда и за обществена подкрепа.

РБ “Сава Доброплодни” бе номинирана от г-жа Христина Чолакова - областен управител на Сливенска област.  Фондация “Благодеятел” присъди  наградата на сливенската библиотека за организираната Лятна творческа работилница – за приятно и смислено прекарване на лятната ваканция на децата от Сливен, както и за провокиране на интерес у тях към книгите и четенето. Всеки ден, в продължение на два месеца през лятото на 2006 г., за децата се организираха различни занимания: четене, игри, срещи с автори, драматизации, моделиране. Материалите бяха безплатни за участниците. Заниманията се подготвяха предварително и се водеха от доброволци – служители на библиотеката.

Наградата на РБ “Сава Доброплодни” бе връчена от г-н Тошо Пейков – председател на Фондация “13 века България”  и член на журито. За да подкрепят сливенските номинации, на церемонията присъстваха и народният представител  Коста Цонев, зам. министър д-р Атанас Додов, писателят Цончо Родев, Виолета Гиндева и други известни личности.