Начало

 

Отговори на често задавани въпроси

 

 Какво е необходимо да направя, за да ползвам услугите на библиотеката?

     За да ползвате услугите на библиотеката, трябва да сте регистриран читател с валиден абонамент за текущата календарна година.

 

 Как да се регистрирам като ваш читател?

     Заповядайте в библиотеката на Бюро за регистрация и информация, където ще се информирате за цените на абонаментните карти и всички предлагани услуги от библиотеката и ще можете да изберете подходящият за Вас абонамент.

 

 Как мога да заема книги за дома?

     За да заемете библиотечни материали за дома, е нужно да имате актуален годишен абонамент.

     Изберете автори /и/или заглавия, които ви интересуват.  Консултирайте се на място или на e-mail: rbsd_book@iradeum.com, за да Ви информираме в кой отдел разполагат с търсения от Вас материал.

     Част от библиотечните документи не се заемат за дома, а се ползват само на място.

     Връщайте навреме заетите библиотечни материали и ги пазете. За просрочване на датата за връщане, както и за загубата или повреждането им се дължи глоба, според утвърдения ценоразпис на таксите и услугите на библиотеката.

 

 Има ли възможност за презаписване на заетите библиотечни материали?

     Ако нямате възможност да върнете навреме заетите от Вас библиотечни материали може:

- да се обадите по телефона в съответния отдел (за телефонните номера направете справка в рубрика "Структура, контакти" от главното меню).

- или да използвате електронен адрес: rbsd_book@iradeum.com, като посочите трите си имена, номера на читателската си карта и материалите, които желаете да презапишете.

 

 Какво трябва да направя в случай, че не мога да посоча конкретни автори и заглавия, но имам тема, конспект, за които трябва да намеря литература?

     Насочете се към каталозите на библиотеката. Регионална библиотека "Сава Доброплодни" разполага с електронен каталог, който е видим и в Интернет. Може да ползвате и традиционните каталози на място в библиотеката.

     Ако Ви е необходима подробна библиография, можете да се възползвате от нашата платена услуга "Библиографска справка". Обърнете се на място към сътрудниците от Справочно-библиографски и информационен отдел на библиотеката /или на тел.044/625397, е-mail: reglibsliven@iradeum.com /

 

 Ако книгата, която търся, липсва в каталозите на вашата библиотека, можете ли да ми я доставите?

     Библиотеката предлага услугата Междубиблиотечно заемане. Консултирайте се на място в читалня № 1 относно Вашето търсене, условията и сроковете за доставка.

 

Начало страница