Начало

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС  НА ТЕМА:   Истории от магазинчето за щастие

ЕДИНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ НА ЛЮБИМИ ЛИТЕРАТУРНИ ГЕРОИ

 

Организаторите на XXIV Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен
от
11 до 13 май 2022г.

 

 ОБЯВЯВАТ

 

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС  НА ТЕМА:

 

Истории от магазинчето за щастие

 

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 10 години, 11 14 години, 15 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница/ и да бъдат изпратени на e-mail в електронен вид.

 Компетентно жури ще оцени творбите. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXIV Национален фестивал на детската книга Сливен, 2022г.

Ако поради пандемията фестивалът не може да се състои от 11 до 13 май 2022г., организаторите планират провеждането му от 6 до 9 юни 2022г. Отличените участници в Националния литературен конкурс ще бъдат уведомени своевременно при промяна на датите на фестивала и на церемонията по награждаването.

Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена на участника, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, се изпращат на e-mail: reglibsliven@iradeum.com

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ТВОРБИТЕ: 18.03.2022г.

тел. за справки: 044/62 24 41; 62 39 70

Начало на страницата

Организаторите на XXIV Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен
от
11 до 13 май 2022г.

 

ОБЯВЯВАТ

 

ЕДИНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ

НА ЛЮБИМИ ЛИТЕРАТУРНИ ГЕРОИ

 

Скъпи деца,

 Куклата е магическа вещ, която винаги може да ни пренесе в света на фантазиите и игрите. Обръщаме се към вас с едно страхотно предложение. Изберете ваш любим литературен герой и изработете негова театрална кукла. След това изпратете своите кукли (с обозначени: трите имена, възраст - навършени години, училище, адрес, телефон и e-mail за контакти) на адрес:

8800 гр. Сливен

ул. Никола Карев № 1

Регионална библиотека Сава Доброплодни

За Националния конкурс за изработване на театрални кукли

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 10 години, 11 14 години, 15 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см. и да отговарят на изискванията за куклен театър.

Компетентно жури ще оцени вашите творби. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в рамките на програмата на XXIV Национален фестивал на детската книга Сливен, 2022г. На специална церемония ще бъдат връчени наградите на отличените участници.

Ако поради пандемията фестивалът не може да се състои от 11 до 13 май 2022г., организаторите планират провеждането му от 6 до 9 юни 2022г. Отличените участници в Конкурса ще бъдат уведомени своевременно при промяна на датите на фестивала и на церемонията по награждаването.

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои уреден в РБ Сава Доброплодни - Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА КУКЛИТЕ: 05.04.2022г. 

За повече информация: тел.044/62 53 97 ; 62 24 41; GSM 0886090712

e-mail: reglibsliven@iradeum.com

Начало на страницата