Начало

Организаторите на XXII Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен
от
11 до 13 май 2020г.

 

 ОБЯВЯВАТ

 

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС  НА ТЕМА:

 

“НЕРАЗКАЗАНИ ИСТОРИИ НА ЕДИН ЛОВЕЦ НА ПРИКЛЮЧЕНИЯ

 

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница/ и да бъдат изпратени в печатен вид или на e-mail.

Компетентно жури ще оцени творбите.

Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник.

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXII Национален фестивал на детската книга.

Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, изпратете на адрес:

 8800 гр. Сливен

ул. “Никола Карев” № 1

Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

/за литературния конкурс/

или на e-mail:  reglibsliven@iradeum.com

 тел. за справки: 044/62 24 41; 62 39 70

 КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ТВОРБИТЕ: 20.03.2020г.

Начало на страницата

Организаторите на XXII Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен
от
11 до 13 май 2020г.

 

ОБЯВЯВАТ

 

ДЕВЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ

НА ЛЮБИМИ ЛИТЕРАТУРНИ ГЕРОИ

 

        Скъпи деца,

         Куклата е магическа вещ, която винаги може да ни пренесе в света на фантазиите и игрите. Обръщаме се към вас с едно страхотно предложение. Изберете ваш любим литературен герой и изработете негова театрална кукла. След това изпратете своите кукли (с обозначени: трите имена, възраст - навършени години, училище, адрес, телефон и e-mail за контакти) на адрес:

8800 гр. Сливен

ул. “Никола Карев” № 1

Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ

 

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см.

Компетентно жури ще оцени вашите творби. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в рамките на програмата на XXII Национален фестивал на детската книга – Сливен, 2020г. На специална церемония ще бъдат връчени наградите на отличените участници.

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои уреден в РБ „Сава Доброплодни” - Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

Успех!

 

За повече информация: тел.044/62 53 97 ; 62 24 41; GSM 0886090712

e-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА КУКЛИТЕ: 03.04.2020г.

 

Начало на страницата