Начало

Регионална библиотека Сава Доброплодни гр. Сливен

 

ОБЯВЯВА

 ЛИТЕРАТУРЕН  КОНКУРС И КОНКУРС ЗА РИСУНКА НА ТЕМА: Библиотеката моят остров на съкровищата

 

Скъпи приятели,

Често сравняват нашата цивилизация със здание, чиито основи потъват дълбоко в хилядолетията. В зданието на земната цивилизация постоянно място заема книгата - най-сложното и велико чудо от всички чудеса. През дългите столетия на своя възход човечеството не само се е учило да запечатва трайно познанията си върху различни носители, но и създавало за тях храмове, в които да ги съхрани. 

През 2015г., най-големият сливенски храм на познанието и духoвността - Регионална библиотека Сава Доброплодни, ще отбележи 60 годишен юбилей.

В хилядите томове книги на библиотеката са съхранени знания и опит, революционни открития, както и много вълнуващи истории, от един фантазен свят, безкрайно вълнуващ и красив.

Сигурно са безбройни прочетените в книгите истории за далечни светове, за непроходими джунгли, за загадъчни градове и древни храмове, за велики битки и пълководци, за герои потънали във вихъра на вълнуващи събития, които са ви развълнували и вдъхновили, направили са ви по-смели и по-добри.   Любитно ще бъде да разкажете и за знанията, които сте получили в библиотеката, за новите идеи, интереси и хобита, провокирани от досега ви с постиженията на науката и технологиите, за приятелствата родени в библиотеката. Изберете най-вълнуващата история и я представете със слово или чрез рисунка.

   В литературния конкурс могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 19 години, разделени в три възрастови групи: 7 10 години, 11 15 години, 16 19 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса. Творбите, с обем до 5 машинописни страници, да бъдат изпратени на e-mail:  reglibsliven@iradeum.com

В конкурса за рисунка могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 19 години, разделени в три възрастови групи: 7 10 години, 11 15 години, 16 19 години. Всеки участник има право да представи до 2 рисунки с размер 35Х50см. рисувани с акварелни или темперни бои.

Компетентно жури ще оцени творбите от двата конкурса.

Отличените литературни творби ще бъдат издадени в сборник илюстриран с наградените рисунки. Ще бъдат раздадени и много награди.

Творбите за двата конкурса трябва да са придружени със следните данни за участника: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти.

Творбите за конкурса за рисунка могат да бъдат донесени лично или да се изпратят на адреса на библиотеката:

8800 гр. Сливен

ул. Никола Карев № 1

Регионална библиотека Сава Доброплодни /за конкурса за рисунка /

 КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ТВОРБИТЕ: 20 .12.2014г.

 За повече информация:тел.044/625397; 622441

Начало страница